Juice WRLD och Young Thug släpper singeln ”Bad Boy” + musikvideo

Se musikvideon med Juice och Thugger här!

Det har nu gått över ett år sedan emorap-pionjären Juice WRLD's bortgång. 2020 fick vi höra postumalbumet Legends Never Die, som var fullt av känslofyllda låtar vi aldrig hade hört förut. Medan skivbolagen letar efter icke-släppt musik från Juice, behövde klipparen och den frekventa kollaboratören Cole Bennet inte leta särskilt länge. Innan artistens tragiska bortgång hade de nämligen spelat in videon för "Bad Boy" tillsammans med Young Thug - som släpptes idag.

Spåret tar avstånd från den emorap-sida vi fått höra från Juice sedan starten, och har ett betydligt hårdare sound. Beatet är ännu en uppvisning av perfekt minimalism från producenten Pi'erre Bourne, och består av klassiskt knockande 808s samt en distorted synth-lead som är så "in your face" som det bara går. Juice WRLD tar en melodisk infart på refrängen samt den första versen, och lyckas harmonisera klockrent på det galna beatet. Låtens titel "Bad Boy" matchar inte bara med spårets attityd, utan även med hans texter om Will Smith och Martin Lawrence som är i huvudrollerna i filmen "Bad Boys". Young Thug's brygga kommer in med komplimenterande flows, innan Thugger börjar spotta bars på det sätt vi alla blev förälskade i: experimentella toner och banbrytande flow.

Det är inte första gången de två artisterna går samman. 2019 fick vi "ON GOD" och "Mannequin Challenge", som visade de två artisternas kemi.  Thug berättade om hur mycket potential han såg i Juice's freestyle och artisteri i en interview med Adam22 under Wireless Fest 2019.

Cole Bennet's explosiva video spelades in innan Juice WRLD's bortgång i hans hemstad Chicago. Musikvideon inleds med ett motiverade tal från den bortgångne artisten, och har sedan en mafialiknande estetik. De avslutar det hela genom att bränna upp ett gäng mimare - bokstavligt talat. Ta en titt ovan.

Följ Dopest för mer info om Juice WRLD...