JW Anderson & Converse är tillbaka med nytt samarbete

Simply_Complex kollektionen fortsätter att förena high fashion och street style. Bjuder på nya tolkningar av Thunderbolt och Chuck 70

JW Anderson och Converse är nu tillbaka med ett nytt samarbete som bjuder på nya tolkningar av ikonerna Thunderbolt och Chuck 70. Det tidigare samarbetet blev ett av fjolårets mest hyllade.

Den senaste kollektionen kallas för Simply_Complex och fortsätter att förena high fashion och street style. Samarbetet har fotograferats på en strand i Marseille i Frankrike, av Larry Clark. Simply_Complex fångar hur ikonerna från Converse har utvecklats genom åren och vilken plats de har på modescenen i takt med att de bärs på gator världen över.

I kollektionen Simly_Complex fokuserar Jonathan på material och då siluetten är i fokus när det kommer till Jonathans design har han även denna gång fokuserat på modellerna Thunderbolt och Chuck 70. Thunderbolt är en siluett som fångade Jonathans intresse redan i början av samarbetet med Converse, och har i kollektionen Simply_Complex skapats i både denim och mocka. För Chuck 70 låter Jonathan inspiration från traditionella bruna herrskor möta street style-ikonen. Han bar själv en av Chuck 70-varianterna under Piti Uomo 2017 och säger:

”För mig är de perfekta till chinos, jeans och en vit t-shirt”.

Kollektionen kommer att finnas tillgängliga från den 2 mars, 2018, på Converse.comJW Anderson och JW Anderson-butiker runt om i världen.