K27 meddelar att han tar en paus från musiken

I samma veva byter riktning när han kommer tillbaka

K27 har sedan debuten av ”Robbery” förra året växt sig till en av landets snabbast växande artister. Med singlarna ”Dom vet det vi” och ”Kan Dom Inte Se” samt ett par lyckade gästinhopp med b.la. Lani Mo, Dree Low, Jireel och Imenella har han bevisat sig vara en av de mest talangfulla inom svensk hiphop.

Succén ledde till att han nu under mars månad skulle på turnén #RnB4Utour ihop med systern Cherrie. Därför kom det för många som en chock när den unge artisten gick ut på sina sociala medier och meddelade att han raderat sina singlar från YouTube och samtidigt tar en paus från musiken.

”Jag har raderat alla mina singlar från YouTube och Spotify eftersom att jag har lagt den typ av livstil bakom mig, så det är bäst att jag är ärlig mot mig själv och musiken. Jag kommer ta en kort paus men när jag är tillbaka kommer jag sprida musik som gör folk glada. Att sjunga om guns och sånt är inget för mig. Kommer inte heller kunna åka på turné för jag ska jobba med musik”

I många av K27’s låtar har fokuset kretsat kring den våldsamma situationen i förorten. Med sin snabba tillväxt kom även en större fanbase. Nu verkar det som att K27 vill att uppmärksamheten riktas till det positiva, då det negativa misstolkats som en form av glorifiering och inte en verklighetsskildring.

Det ska bli intressant att se vad som väntar härnäst, men med hans talang är det ingen snack om att framtiden ser ljus ut.