Kabiri släpper dubbelsingeln "STOCKHOLM FREESTYLE" / "TEMPERAMENT"

Första släppet på över ett halvår

2020 var Kabiri en av deltagarna i talang-konceptet Nästa Nivå. Kort efter sin medverkan släppte 21-åringen spåren ”Spinnin” och ”Down”. När det nu gått över ett halvår sedan hans senaste release, har det blivit dags för Kabiri att återvända med ny musik. Och han ger oss inte bara ett släpp – utan dubbelsingeln ”STOCKHOLM FREESTYLE” / ”TEMPERAMENT”.

Kabiri har utvecklats mycket sedan debuten 2020. Dock bibehåller han samma målande texter, unika wordplay och snabba flow som blivit utmärkande för artisten. Men ännu mer finslipat. Vid första lyssning har ”STOCKHOLM FREESTYLE” och ”TEMPERAMENT” ett nästintill aggressivt sound – men den som tar in låttexterna förstår snabbt att det finns ett djupare budskap. För produktion, mix och master står Sixten ”601” Bruhn.

”TEMPERAMENT” är skapad ur en känsla av uppgivenhet och förtvivlan til följd av den rasism, fördomar och tvivel som Kabiri fått bemöta hela sitt liv. Ett exempel är hur hans ekonomiska framgång i andras ögon framstått som att det kommer från kriminella handlingar. Ett tydligt exempel som beskriver det hörs i refrängen när han rappar: agro, kaxig strumporna fyllda med laxing” följt av: ”när jag tjänar pengar blir jag kriminell” 

”Äntligen ska jag få släppa musik. Efter att jag och min producent (610) äntligen hade fått klart låten TEMPRAMENT blev release nekad av musikdistributionen och släppet fick skjutas upp. Efter cirka en månad kände vi att vi ville bjuda på något på grund av förseningarna och det var här som STOCKHOLM FREESTYLE kom in i bilden, vi hade inga som helst planer på att denna låten skulle existera i releasen. Efter att vi bestämt oss för en dubbelsingel blev samplingen på STOCKHOLM FREESTYLE nekad och vi fick återigen skjuta upp på släppet. Här är vi tre månader senare och ska äntligen släppa dessa två låtar och har ännu mer stackat i bagaget!”  

Ta in Kabiri’s ”STOCKHOLM FREESTYLE” / ”TEMPERAMENT” i DOPEST Playlist nedan! Han är utan tvekan ett lovande namn på Sveriges hiphopscen – med en historia att berätta.