Foto: Skärmavbild via Youtube / Kanye West Live Rome

Kanye West ansöker om trademark för ”YEWS”

Kaoset kring Ye fortsätter

Från ny musik till osläppta dokumentärer, Kanye West har varit i rubrikerna på gott och ont under de senaste veckorna. När vi nu får höra om hans senaste business-plan lutar det dock mot mer av de sistnämnda, då han ansökt för trademark på ett ord som mycket väl kan vara kopplat till hans senaste anti-semitiska uttalanden.

I papper som TMZ var först med att publicera kan vi se att rapparen ansökt för trademark på ordet "YEWS", kopplat till ett företag som heter Ox Paha Inc. Företaget har aldrig associerats med Ye tidigare, men den har en adress som anges till Kanyes egna kontor på Melrose Ave.

Ett trademark kan betyda väldigt många olika saker och vara ämnad till olika branscher. Enligt dokumentet vill dock Kanye använda "YEWS" till i stort sett allt. Finansiella tjänster, fastigheter, kläder (skor, huvudbonader, jeans etc.), musik och ljud, underhållningsinnehåll, skönhetsprodukter, restauranger och mycket mer är  listat som användningsområden i ansökningen, 26 punkter för att vara exakt.

Kanye inte sagt något offentligt om "YEWS", men det spekuleras redan i att det har någon form av koppling till judar, då ordet är kombination av "Ye" och "Jews", likt Kanye gjort tidigare med albumet YEEZUS bland annat. Kanye kritiserades hårt under 2022 när han upprepade gånger uttryckte sig anti-semitiskt på intervjuer och sociala medier.