Kanye West svarar på trakasseri-anklagelserna: "Utpressning"

Ye anklagas bland annat för att ha skickat opassande meddelanden till sin tidigare assistent – nu svarar han med en egen polisanmälan

Tidigare under veckan kunde vi rapportera att Kanye ”Ye” West anklagats för flera fall av sexuella trakasserier, kontraktsbrott och mer av en tidigare assistent vid namn Lauren Pisciotta. Hon anklagade bland annat Ye för att ha skickat opassande sms, onanerat i telefonsamtal med henne och för att ha avskedat henne utan grund.

TMZ, som var först med att rapportera Pisciottas sida, har nu gått ut med ett svar från Ye. Enligt ett uttalande från en juridisk representant till Ye anser det att Pisciottas anklagelser är utpressning, då de istället anklagar henne för opassande beteende.

”Som svar på dessa grundlösa anklagelser kommer Ye att lämna in en stämningsansökan mot Ms Pisciotta, som aktivt förföljde honom sexuellt för att tvinga fram anställning och andra materiella förmåner, och sedan ägnade sig åt utpressning när hennes närmanden avvisades”, skriver representanten.

Hon anklagas även för att ha stulit Ye:s mobiltelefon i syftet att förstöra eventuella bevis mot henne. Varken Pisciotta eller hennes advokat har svarat på de nya anklagelserna.