Ye skickar ut brev till musikindustrin: "Kalla mig inte Kanye"

Efter att ha gjort ett officiellt namnbyte under 2021 är det inte alla som vant sig vid "Ye" – nu kräver artisten förändring

Det har gått flera år sedan Kanye West gick ut med att han försökte byta namn till endast hans smeknamn ”Ye”, något han lyckades med under 2021. Förståeligt nog har dock inte alla gått över helt till att endast använda hans nya namn, vilket nu resulterat i ett öppet brev direkt från Ye:s team.

Enligt TMZ har flera aktörer inom musikindustrin fått ett brev skickat till sig av YEEZY som företag, skrivit av stabschefen Milo Yiannopoulos. Där skriver han bland annat att Ye anser att Kanye West är ett ”slavnamn” och att han kräver respekt för att han inte längre vill bli kallad det i media.

”Ye är en svart man i Amerika som vill ha rätt till fullt självbestämmande precis som alla andra”, står det i brevet.

Kravet går ut till flera stora spelare som rör sig inom industrin, inte bara skivbolagschefer och artister. Bland annat ska streamers, utgivare och hemsidor för låttexter (Genius) fått brevet, som finns i sin helhet på TMZ. Det skickades redan i februari, men har inte läckt ut till allmänheten för ens nu.