Kanye West släpper det efterlängtade albumet 'Jesus Is King'

Efter flertalet förseningar är årets mest efterlängtade album här

Efter många om och men släpper Kanye West sin efterlängtade album Jesus Is King, som artisten skulle släppa redan den 27e september efter förseningar från förra året.

Albumet, vars namn ändrades från YANDHI, är Kanyes 9:e studioalbum, och det är ett lovsångsalbum som kommer i en särskilt religiös period för rapparen. Inför albumet har Kanye hållit ”Sunday Service”-event på flera platser världen runt, och i veckan cirkulerades Kanyes pastors uttalande att artisten nästan slutade med rap, eftersom att det skulle vara ”djävulens musik”.

Nu är väntan äntligen över och följer upp förra årets album KIDS SEE GHOSTS och ye. Jesus Is King består av totalt 11 spår och en speltid på 27 minuter, och projektet gästas av namn som Clipse (Pusha-Ts bror), Ant Clemons, Ty Dolla $ign och gospel-sångaren Fred Hammond. Bakom produktionen ser vi namn som Mike Dean, Timbaland, Ronny J och Pi’erre Bourne. 

Som väntat fokuserar albumet en hel del på han religösa och spirituella resa som varit ett återkommande ämne genom hans karriär. I de 11 spåren hör vi olika Bibel-referenser samt kritik till sociala medier. Till många fans glädje bjuds det inte enbart på religösa referenser och gospel utan får även ta del av inslag av den hiphop-musik som fansen längtat efter. 

Till albumet har dessutom släppt en hel del merch samt en dokumentärfilm, som tänks premieras på utvalda IMAX-biografer, spelats in. Tidigare i månaden delade Kanye en trailer för filmen, som regisseras av Nick Knight, där en gospelversion av ”Say You Will” hörs genom klippet.

Lyssna på ”Jesus Is King” nedan!