Foto: FOX via Youtube

Kanye West kan debutera nytt album i Italien snart

Det ryktas om en oväntad comeback

Det började nyligen ryktas om att Kanye "ye" West har ett nytt album på gång, i kollaboration med Ty Dolla $ign. Albumet sägs vara helt färdigt och planerades till en början att släppas förra veckan på fredagen den 13:e oktober, men enligt Billboard är det nu uppskjutet till den 27:e, då albumet ska premiärspelas med en konsert i Italien.

Lokaltidningen Reggionline rapporterade nyligen att en scen håller på att byggas på RCF Arena i området Reggio Emilia, ungefär en timma nordväst om Bologna. Med sin kapacitet på 103 000 åskådare är den det en av Europas största utomhusarenor och enligt källor till tidningen ska det vara Ye som förbereder sig inför en spelning.

Reggionline har frågat om kommentarer från arenans ägare och lokala arrangörer, men utan framgång. Billboard har även kontaktat både Kanye West & Ty Dolla $igns teams men blivit nekade. De två rapparna har tidigare samarbetat på bland annat "Junya Pt 2" från DONDA, samt stora singlar som "Ego Death" med FKA Twigs.

Kanye har haft extra mycket kopplingar till Italien under de senaste månaderna då han dels blev portad från ett gondolföretag i Venedig efter att ha blottat sig på en båt, samt att han dök upp som en överraskningsgäst på Travis Scotts UTOPIA-premiär i Rom.