Kanye West vill tillkännage februari som “Black Future Month”

Vill förändra synen och benämningen av Black History Month

Under februari månad varje år infaller Black History Month i USA. Det är en tid att uppmärksamma och reflektera över det forna slaveriet mot svarta amerikaner. Det är även en månad där man vill lyfta fram Afroamerikaners kulturella och historiska bidrag till USA:s historia. 

Nu vill Kanye West byta namn på månaden och på sätt och vis förändra dess innebörd. På sin Instagram publicerade han under onsdagen en svart bild med texten “Black Future Month 2022” och skriver i bildtexten: “February is now Black Future Month” och avslutar med hashtaggen “#BFM”. Det här är inte första gången Ye tar upp en önskan om förändring. Under en radioshow förra året sa rapparen: “I need Black Future Month. I need Black Possibility Month”, och la sedan till “I’m tired of seeing us getting hosed-down. I’m tired of talking about slavery”. 

Det verkar som att Kanye vill lägga ett större fokus på de afroamerikaner som formar framtiden idag och imorgon. Frågan är om Instagram-posten även har något att göra med album-uppföljaren som sägs komma senare i februari…? 

Håll utkik på Dopest.se för fler Kanye relaterade nyheter!

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av ye (@kanyewest)