Kanye West's "DONDA" skjuts upp igen - Ye låser in sig i fotbollsarenan

Se det nya releasedatumet här

Vi var många som började helgen med sorg, när vi började inse att Kanye West’s tionde studioalbum DONDA i själva verket inte skulle släppas efter en veckas naiva förhoppningar. Som tur var gick det inte länge vi alla blev uppdaterade om situationen.

Efter Wests elektriska föreställning var det bara ett steg kvar: släppa albumet. Det var då Ye insåg att en hel del saker kunde och skulle förbättras, ändras, samt läggas till på det album som då ansågs vara DONDA. Som många fans vet är det inte första gången rapparen får beslutsångest inför samt under släpp. För senaste plattan Jesus Is King dröjde det runt 12 timmar mer än förväntat för projektet att landa hos streamingtjänster. De som minns lanseringen av The Life Of Pablo vet själva hur många modifieringar och tillägg som gjorde post-albumsläppet. Denna gång verkar Yeezy dock inte vilja finslipa sitt verk i efterhand och vill alltså ge oss det allra bästa möjliga vid release.

Det sägs även att Kanye inte lämnat Mercedes Benz Stadium, där han uppträdde, sedan i torsdags. I stället ska han och hans team slagit läget i arenan för att jobbar dygnet runt på skivan. De ska till och med ha anlitat en kock vars enda roll är att laga mat för det jobbande laget. Något som främjar detta är att han även sågs på fotbollsmatchen mellan Atlanta United och Columbus Crew, där han filmade delar av upplevelsen för sin Instagram. Från vad bilderna visar ska han dessutom inte ha bytt outfit sedan torsdagens show. Det kan ju knappast bli mer Kanye än så.

Enligt Ye’s nya kamrat och internetpersonaliteten Justin Laboy är uppskjutet idag officiellt. Han meddelade på Twitter att teamet jobbar dag och natt på att ge oss DONDA, som nu flyttats fram till den 6e augsuti. Vare sig datumet håller eller ej, återstår att se, men med den extrema hypen bakom känns det nu som en tidsfråga innan albumet hamnar i våra händer.

Följ Dopest för mer info om DONDA och Kanye West…