• Foto: Karlaxels via Instagram
  • Foto: Karlaxels

KarlAxels släpper elektroniskt trippiga ”Intill Mig”

Kirunasonen släpper årets första singel med experimentella tolkningar av UK Garage och techno, blir första smakprovet på kommande EP

Karl "Karlaxels" Snell började släppa musik under den svenska Soundcloud-vågen i slutet på 10-talet och reppade då sin hemstad Kiruna. Nu bor han i Stockholm, skapar musik samt egen konst och har som senast släppt EP:n "ambivalent" under 2022.

Nu kommer årets första släpp och det är singeln "Intill Mig" som experimenterar vidare inom de elektroniska ljudlandskap Karlaxels funnit sig i tidigare. Med sounds hämtade från UK Garage, industrial och artpop hör vi Kirunasonen testa något helt nytt som ändå passar hans autotune-drypta sång och observerande texter som handen i handsken.

"Folk har redan dansat till den här låten – när vi körde den live på Kirunafestivalen blev det helt galet. Sedan när vi teasat den har responsen varit så bra att det var givet att det skulle bli singeln inför EP:n.", säger Karlaxels själv om singeln.

Efter att ha bytt till ett mer garage-inspirerat sound på "ambivalent" med fin respons från fans tar han nu garage-grunden vidare på "Intill mig", som är första smakprovet på riktningen kommande EP:n "pt2" kommer att ta. Låten är producerad av Nomis och Skarp V, som även förväntas samarbeta med Karlaxels mer i framtiden.

Lyssna på "Intill Mig" och mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify nedan!