Blackebergsrapparen Kelian har släppt musik officiellt sedan 2020, då han debuterade med en gästvers på Finess, Mivas & Ivorys "BANG BANG". Hans kopplingar till svensk hiphop går dock djupare än hos de flesta, då han är son till den legendariske Ken Ring, som även döpte en låt efter sin son på albumet "Äntligen Hemma" 2007.

På senaste singeln "RESPEKTLÖS" får vi dock höra en sida av deras relation från Kelians perspektiv, som inte är särskilt positiv. I låten hör vi bland annat Kelian säga "Min farsa är rik, men har inte sett en krona än" på en av singelns aggressivt högenergiska verser. Inför släppet har han dock tydliggjort att han inte vill att fokuset ska vara på honom som artist, även om han på den senaste singeln verkade behöva göra ett statement en gång för alla.

"Att vara Ken Rings son har bara varit som en skugga över mitt liv, samt att det har stängt dörrar för mig", berättar Kelian i ett pressmeddelande.

"Dessa motgångar har idag blivit till en kamp för mig, en kraft att bara vilja göra mer musik, en passion som jag idag driver tillsammans med några barndomsvänner i ett kollektiv där vi gör allt själva. Ett kollektiv där vi eftersträvar att släppa fet musik", fortsätter han.

Kollektivet i fråga är Rough Road, som utöver Kelian bland annat har Manolo (som släppt "TÄNKT SNABBT" med Malik Dalasi) under sitt label. I samband med släppet av "RESPEKTLÖS" har de även samarbetat med Shyde Sweden för en explosiv musikvideo, med engelsk textning för den internationella publiken.

Spana in videon till "RESPEKTLÖS" på Youtube nedan!