Ken Ring återvänder med årets första singel i ”Leva i frid”

Första singeln från det sista albumet i karriären

Ken Ring meddelade tidigare i år att han beger sig ut på den sista turnén som artist 2020 med 'Tack för mig Tour". I samma veva avslöjade han även att han även kommer att släppa sitt sista album i karriären och idag får vi höra den första singeln "Leva i frid".

Låten är det första vi hör från Ken i år. Precis som Einárs och Sebastian Stakset singel "Inlåst" från idag så belyser Ken upp viktiga ämnen som ensamhet, bristande vård barn och ungdomar i hem, självmord, institutioner och ungdomsanstalter. Låten är dedikerad till den unga tjejen Jessica som Ken Ring lyfter fram i tredje versen. På Instagram förklarade han att han träffade Jessica på sin förra turné i Piteå innan hon gick bort och att de hade en konversation som han aldrig kommer att glömma.

Ken Ring har tidigare varit öppen med sin tuffa uppväxt och detta är inte första gången han belyser samhällsproblem i sin musik. Denna gång är han tillbaka med en singel som berör producerad av Jesper Welander.

"Aa ni bär på ansvar i en demokratiskt stat, för vi valde dessa människor att föra vårat tal/ Så när unga ligger och gråter där på institutionerna, då pratar vi om skatt och hur vi måste spara kronorna"

Låten kommer att släppas med en tillhörande musikvideo inom kort. Tills dess kan ni lyssna på den nedan. Missa inte heller Ken Rings turné i hela landet, se mer information om datum och städer här.

Lyssna på "Leva i frid" nedan!