Ken Ring slutar med musiken

Artisten avslöjar att nästa albumet blir det sista.

Det var via Instagram igår som Ken Ring avslöjade att han efter 20 år i branschen kommer att avsluta karriären efter nästa album. Det sista albumet heter "Musiken" och kommer att släppas nästa år, därefter rundar han av med en turné 2020 som blir den sista.

Ken Ring startade karriären 1999 och har sedan dess släppt hela 15 album, och varit en av de stora pelarna som satt svensk hiphop på kartan genom åren. Han avslöjar att han efter karriären b.la. kommer att satsa på sitt skivbolag Masa Music Group, sin cafékedja och sin fotbollsakademi i Kenya. I april släppte Ken Ring det akustiska live-albumet En akustisk upplevelse.

Vi tackar Ken Ring för all musik han skapat genom åren och ser framemot det sista albumet!

 

 

 

Efter mycket tankar, känslor, skratt och tårar har jag bestämt mig. Nästa album blir mitt sista i karriären. Jag har nu gjort musik i 20 år och det är dags för mig att lämna Ken Ring bakom mig. Jag har så mycket jag vill uppnå i livet. Jag har drömmar om en fotbollsakademi i Kenya, mitt hotell, kaffe odlingar, den största café kedjan i Sverige, skivbolaget, publishing och att börja jobba med mina producenter mot USA. Jag vet också att mycket politik försvinner när jag lägger av. Så nu är det klart, sista albumet ”Musiken” kommer i 2019 och det blir mitt sista album. Tack till alla som lyssnat och supportat min grej genom åren. Jag tror jag avslutar med en turné 2020 och sen är jag officiellt done! För alltid! Jag har sagt att slutet närmar sig ett tag nu och jag har känt det länge. Jag kommer avsluta med fanan på topp. 700 spelningar, 15 album och över 14 guld och platina låtar. Ken Ring har levererat! Hahah. Finns inget i världen som betyder mer än kärleken ni gett mig. Jag klarade mig utan media och utan radio i alla år. Aldrig vunnit priser, Grammy eller P3 guld. Men jag vann er, ni som backar mig. Tack!! Nu ska jag ge er mitt avsluta med mitt bästa album genom tiderna. Masa Music kommer leva vidare starkare än någonsin. Men utan mig som artist bara. Tack gott folk och hoppas ni gillar nya albumet jag spelar in nu! Peace!!

A post shared by Ken Ring (@realkenring) on