• Foto: Tiffany & Co.

Kendrick Lamar & Gucci säljer ’To Pimp a Butterfly’-vinyl för $2500

Kendrick, Eminem med flera i samarbete med Gucci & Interscope

I och med legendariska Interscope Records 30-årsjubileum släpper skivbolaget en rad deluxeutgåvor av sina mest utmärkande album. För dessa har labeln gått ihop med några av konstvärldens största namn, som nu fått designa egna albumomslag åt artister som bland annat Kendrick Lamar.

Nu går det bland annat att köpa artistens magnum opus To Pimp a Butterfly på LP i en speciell nyutgåva designad av den ständigt nytänkande konstnären Lauren Halsey, med ett nytt omslag i gicléetryck. Genombrottsalbumet Good KidM.A.A.D City, som var förra årets bäst säljande hiphopalbum på vinyl, har fått en liknande behandling, med ett omslag signerat Rashid Johnson.

Utöver detta har bland annat popkonstnären Damien Hirst, som tidigare designat den omtalade (och baktalade) framsidan till Drake's album Certified Lover Boy, bidragit till specialutgåvor av Eminem's LP-katalog, från The Slim Shady LP till det senaste Music To Be Murdered By. Samtliga album finns endast i 100 exemplar och kommer i ett paket custom-made av Gucci.

Om du vill få tag på ett exemplar får du tyvärr förbereda dig på att tömma plånboken, då samtliga LP-skivor säljs för 2500 dollar, vilket motsvarar drygt 25 000 kronor. Om du känner dig manad att slå till kan du iallafall glädjas över att all vinst går till Dr Dre och skivbolagsgrundaren Jimmy Iovine's välgörenhetsorganisation ''The Iovine and Young Foundation''.

Läs om framtida samarbeten mellan musik-, konst- och modevärlden här på Dopest.se!