Basketlegendaren Kobe Bryant död i helikopterkrasch

Kobe Bryant och hans 13 åriga dotter uppges ha omkommit i kraschen

Kobe Bryant omkom under söndagsmorgonen, lokal tid, i en helikopterkrasch i Calabasas, Kalifornien. Bryant uppges ha rest tillsammans med fem personer i sin privata helikopter, samtliga uppges ha omkommit i olyckan. Polisen ska i efterhand bekräftat att nio människor omkom i olyckan.

Enligt TMZ var inte Bryants fru eller fyra döttrar med ombord på helikoptern. Senare uppgifter har dock uppgett att hans 13 åriga dotter Gianna också omkom i olyckan. Dottern var en stor baskettalang och helikoptern var på väg till en basketmatch där Kobe skulle agera coach. I helikoptern befann sig även en lagkamrat och dennes föräldrar samt en assisterande baskettränare.

Det finns ännu inga uppgifter till varför helikoptern kraschade men mycket tyder på att vädret var en stor anledning. Polisens talesperson gick ut till CNN och förklarade att väderförhållandena inte var tillräckligt bra för att flyga p.g.a den dimman och luftfuktigheten.

Bryant har vunnit fem NBA-mästerskap och räknas som en av de främsta basketpelarna genom tiderna. Han avslutade sin 20 år långa basketkarriär år 2016.

Bryant blev 41 år gammal.