• Foto: Oskar Omne / Pressbild
  • Foto: Oskar Omne / Pressbild
  • Foto: Oskar Omne / Pressbild

Konstverk på hjul kommer till Stockholm

Market Air Fair samarbetar med BMW för att få ut konst på gatorna, mellan 12-14:e maj syns bilarna runt om i huvudstaden

Market Art Fair är en ledande samtidskonstmässa i Norden som lanserades 2006 av gallerier från de nordiska länderna: Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Genom åren har mässan blivit en pålitlig mötes- och marknadsplats i hjärtat av den nordiska konsten industri i Stockholm.

Årets upplaga blir den 17:e i ordningen av Market Art Fairs och den överlägset största någonsin, då de expanderar till Spritmuseum från att tidigare bara hållit till på konstmuseet Liljevalchs. Dessutom har de för andra året i rad teamat upp med BMW, för att både hjälpa till med skjuts och att få ut konsten i staden.

"Med vår långa historia av globalt kulturellt engagemang kan vi inte se en mer naturlig partner än Market Art Fair. Att vi tillsammans kan framhäva Siiris konstnärskap till tusentals åskådare på Stockholms gator känns fantastiskt. Mässan kommer i år bli något utöver det ordinära, vi kan knappt bärga oss", säger Johanna Kriisa, Managing Director för BMW Sverige.

BMW har nu tillsammans med Market Art Fair, valt konstverk från den svensk-estniska konstären Siiri Jüris (från Galleri Duerr) att pryda de BMW i7 som används för den shuttle service som förekommer vid mässan. Siiris verk kommer därmed bli mobila konstverk som kan ses runt om på Stockholms gator mellan 11-14:e maj, och på plats utanför konstmuseet Liljevalchs på Djurgården.

Du kan hitta mer information om mässan på deras hemsida! I bildena i galleriet kan du även kika in några exempel på hur det kan se ut på gatorna under nästa vecka.