• Foto: Video Stills - "HAMZA"
  • Foto: Video Stills - "HAMZA"
  • Foto: Video Stills - "HAMZA"
  • Foto: Video Stills - "HAMZA"
  • Foto: Video Stills - "HAMZA"

Då har dokumentärfilmen ’HAMZA’ premiär

Följ Hamza Barka i Faramarz Gosheh senaste kortfilmsdokumentär

Under sommaren hade kortfilmsdokumentären HAMZA premiär på festivalen Brooklyn Film Festival, New York - och snart kan du se den här i Sverige. Filmen är skapad av fotografen och filmaren Faramarz Gosheh via det egna produktionsbolaget Noor Studios. I dokumentären får han utforska sitt intresse för mötet med människor och strävan efter att fånga livet och olika kulturer på ett oforcerat och levande sätt - när han följer Hamza Barka under fyra år av hans liv. 

I veckan arrangeras två visningsevent i Göteborg (21 september) och Stockholm (22 september). Med sig har de gäster som inspirerar inom musik, kommunikation och film. Däribland Seinabo Sey, David Nzinga och Alexander Abdallah. 

“Vi skildrar en enorm vilja att bryta mönstret och att omdefiniera vad som är möjligt i en stadsdel som ofta förknippas med allt annat än drömmar och framgångar,” säger Faramarz Gosheh om dokumentären HAMZA

Dokumentären följer den 22 år gamla Hamza Barka från 2017, och fyra år framåt i tiden. Tittarna får möta Hamza i förorten Biskopsgården i Göteborg, från hans första professionella boxningsmatch - till klivet in i karriärlivet och ett adjö till ungdomligheten. Vi får följa honom genom alla de toppar och dalar som livet innebär genom en vacker dokumentär som kombinerar verklighetens råa sida ur en poetisk blick. En tydlig styrka är det vackra bildspråket i filmen, där varje frame är fångad nästintill likt ett fotografi. 

Från och med den 23 september kan du se HAMZA via Draken Film, IGTV och Vimeo.