Kulturamas intervjukoncept fortsätter växa

Låter studerande möta stora svenska stjärnor live i "Studio Talks", har besökts av Danny Saucedo & Alexandra Rapaport

Under hösten 2022 lanserades “Kulturama Studio talks”, av skolan Kulturama med bas i Hammarby Sjöstad i Stockholm. Välkända profiler inom konstnärliga uttryck i Sverige får slå sig ner i intervjufåtöljen på Kulturamas scen och berätta bakgrunden till sina karriärer. Idén härstammade från att vilja skapa en möjlighet för studerande att möta framgångsrika profiler och få ett nära samtal om branschen.

”Med Kulturamas Studio talks vill vi koppla ihop utbildning och bransch. Det ger våra studerande en chans att komma nära gästerna, ställa frågor och få inspiration”, säger Fredrik Engström, utvecklingschef på Kulturama.

Hittills har soffan besökts av artisten Helen Sjöholm, artisten Danny Saucedo, skådespelaren Julia Dufvenius och programledaren Alexandra Rapaport. Inom de närmsta veckorna får de även besök av Erik Hemmendorff som bland annat producerat den Oscarsnominerade filmen “Triangle of sadness”. närvarat och konceptet har tagits emot väl av både de som medverkar och av publiken som går Kulturamas konstnärliga utbildningar.

Just nu är konceptet endast tillgängligt för elever på Kulturama (Som utöver Hammarby Sjöstad finns i Danvikstull, Sundbyberg och Visby på Gotland), planen är dock att göra det tillgängligt för allmänheten framöver.

– Vår vision är att få detta koncept att växa och vi har många idéer, men det får vi återkomma om längre fram, säger Fredrik Engström.

Om du eller någon du känner studerar på Kulturama kan du fråga personal på skolan eller gå in på hemsidan för mer information.