Kwengface från Zone 2 gör en face reveal

Ökände UK Drill-rapparen från Peckham har tagit av sig masken – Mitt under ett framträdande på COLORSxSTUDIOS

När det gäller UK Drill kan en del grupperingar nämnas som pionjärer för soundet. 67, Harlem Spartans, Moscow17 och Zone 2, för att nämna några. Den sistnämndas största solostjärna är ganska överlägset Kwengface, en 25-årig rappare som (likt resten av Zone 2) är från området Peckham i London.

Genom karriären har han gjort sig känd för att alltid framträda med en balaklava för att dölja sin identitet. Som en del av den kontroversiella gruppen Zone 2 gjordes detta av både integritets- och säkerhetsskäl, då de bland annat stod i en blodig konflikt med gruppen Moscow17 under en längre tid samt hindrades av brittisk polis från att spela live. Deras musik censurerades också frekvent, något gruppen svarade på med singeln ”No Censor” som idag anses vara en av de råaste låtarna någonsin släppt inom UK Drill.

Fem år efter gruppens senaste album tillsammans och flera år in i sin egen solokarriär vänder nu Kwengface blad. Detta genom en exklusiv face reveal på tyska Youtube-kanalen COLORSxSTUDIOS och deras serie ”A COLORS SHOW”.

Kweng avslöjar sin identitet efter mer än fem år bakom masken med ett framträdande av den nya singeln ”Freedom”. Där hör vi honom finslipa sitt flow över en Garage-inspirerad produktion skapad av CZR. Låten är hämtad från hans kommande mixtape ”The Memoir” som släpps imorgon, fredagen den 14:e april.

Se hela videon på Youtube nedan!