Så mycket tjänar Kylian Mbappé i Real Madrid

Den franska superstjärnan fick igenom sin drömflytt efter sex år i PSG – här är hans kontrakt med Champions League-mästarna

I slutet av maj kom beslutet som dels var väldigt förväntat men samtidigt en av de största bomberna inom historien av fotbollstransfers: Kylian Mbappé lämnar franska ligamästaren PSG för de regerande Champions League-mästarna Real Madrid.

Övergången är helt gratis, då Mbappé ansluter som kontraktslös genom den så kallade Bosman-lagen, vilket innebär att en spelare kan låta sitt kontrakt löpa ut hos en klubb för att sedan lämna den utan att de kan göra något åt det.

Enligt ESPN har Mbappé skrivit på ett kontrakt som är värd ungefär 15 miljoner euro (cirka 170 miljoner kronor) per år, men det innehåller även en bonus på 150 miljoner euro som sprids ut över hans femåriga kontrakt. Detta boostar upp snittet till cirka 45 miljoner euro per år, vilket är cirka 511 miljoner kronor.

Här är hans kontrakt nedbrutet i olika löneformer (avrundat):

  • Per minut: 10 555 kronor
  • Per timma: 633 000 kronor
  • Per dag: 15,2 miljoner kronor
  • Per vecka: 10,64 miljoner kronor
  • Per månad: 42,58 miljoner kronor
  • Per år: 511 miljoner kronor

Det har även gått rykten om att Kylian Mbappé fått en egen svit på Real Madrids träningsanläggning, ett rum som har utsikt över planen och har inredning som ett femstjärnigt hotellrum. Motsägelsefulla uppgifter har dock kommit in som påpekar att alla spelare i Real får ett liknande rum och att Mbappés bara råkar ha bäst utsikt.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Pubity Sport (@pubitysport)