L1NA ger oss iskall jersey club med singeln "BIRTHDAY"

Hämtar det hyllade soundet med en banger

L1NA’s hyllade vocals har fortsatt imponera under 2022 och inte minst landat den stigande stjärnan på både en Grammis– och P3 Guld-nominering. På TikTok har hon under senaste tiden teasat en lite extra uppmärksammad låt vid namnet ”BIRTHDAY”. Som beatet antydde med dess sparkande och dansanta kicks verkade L1NA förbereda sig för att hämta det populära jersey club soundet till Sverige.

Låten inleds med några vackert glitchade melodier som får en att känna att spåret laddas upp. Snabbt kommer L1NA in över de igenkännbara kicksen och lägger sköna melodier under uppbyggnaden. I stället för de klassiska snares, claps, och hi-hats byter fokuserar ”BIRTHDAY” just på sparkarna och använder sig av unika effekter som gnisselljud à la ”B.E.D” av Jacquees eller ”Sticky” för att krydda perkussionen.

Artisten passar på att avbryta sina härliga melodier med en hypad refräng som ger dagens singel dess festkänsla. De catchiga texterna lär definitivt eka bland landets lite hippare klubbar. Outrot har det med massor av känsla och fylls med glitchade vocals och ett fortsatt studsigt beat från Nisj.

”BIRTHDAY” blir till än en höjdpunkt i L1NA’s diskografi och får oss nu undra om detta enbart är starten på en större jersey club-våg i Sverige?

Lyssna på ”BIRTHDAY” i DOPEST Playlist nedan!