La Liga vill anmäla PSG till UEFA - efter Mbappés beslut

Mbappé signar treårigt kontrakt med PSG och avvisar Real Madrid

Förra veckan kom beslutet att Kylian Mbappé stannar kvar i Paris Saint-Germain. Han valde alltså att förnya sitt kontrakt på tre år i den franska klubben, istället för att flytta till Real Madrid – vilket många trodde han skulle göra.

Nu rasar La Liga mot beslutet. De är redo att ta till rättsliga åtgärder mot PSG och hotar bland annat med att anmäla klubben till UEFA, franska skattemyndigheter och EU. Detta då Mbappés beslut ses som ett avvisande mot spanska Real Madrid, som det under en lång tid har ryktats att spelare skulle ansluta till. De menar även att det är ett oansvarigt beslut av PSG pågrund av klubbens rådande ekonomi. PSG har de senaste åren gått med stora ekonomiska förluster.

”Inför det eventuella offentliggörandet av Kylian Mbappés förlängning med PSG vill La Liga slå fast att denna typ av avtal hotar den ekonomiska hållbarheten inom europeisk fotboll genom att riskera hundratusentals jobb på lång sikt och den sportsliga integriteten, inte bara i de europeiska turneringarna utan också in de inhemska ligorna. Av ovanstående anledningar kommer La Liga anmäla PSG. Vid tidigare tillfällen har La Liga framfört klagomål mot PSG på grund av bristande efterlevnad av Uefas ”finacial fair play”-regler. […] Detta beteende visar att de statliga klubbarna inte respekterar de ekonomiska regleringarna som är så viktiga för fotbollen. Detta är en fara för europeisk fotboll i samma utsträckning som Super League” skrev La Liga i ett uttalande innan Mbappés byte blev offentligt.

Håll koll på Dopest.se för fler nyheter.