Inför damernas kommande VM-kvalmatch och herrarnas matcher i Nations League i höst presenteras idag de nya landslagströjorna. Nytt för denna lansering är att matchställen kommer bäras av både dam- och herrlandslagen. Damlandslaget, som redan kvalificerat sig för VM, kommer spela världsmästerskapet i Australien och Nya Zeeland i denna tröja nästa sommar och herrarna kliver in i ett EM-kval under våren 2023 iklädda samma matchställ.

Matchställens passform kommer vara anpassat för respektive dam och herrlandslagen men utseendet kommer vara identiskt gällande färgställning, detaljer och materialval. Detta leder till att Svenska Fotbollförbundet kommer ha en tydlig gemensam profil i alla matcher och turneringar det kommande året.

Om tröjan:

Årets matchtröja är ett möte mellan SvFFs historik, adidas DNA och moderna designelement. Tröjan har en hög igenkänningsfaktor utan att bli nostalgisk, och går enligt tradition i färgkombinationen gult och blått. Tröjans gula botten består av sektioner med perforerade lufthål vilket skapar bilden av diskret breda ränder, vilket leder både till exeptionell funktion och en distinkt design. Halsen är klassiskt rundad med en markant ljusare blå som även går igen i ärmarnas nedre del, vilket skapar en elegant kontrast till de mörkt blå adidasränderna på tröjärmarna. SvFF-emblemet är tydligt centrerat mitt på bröstet tillsammans med adidas performancelogo och i nacken syns SVERIGE broderat.

Shortsen går i samma mörkblå bas och de tydliga tre ränderna på sidorna är klassiskt gula.här får en ljusare blå färg rama in nedre delen på baksidan av shortsen. Strumporna är gula med de tre ränderna i mörkt blått högst upp, och en tydlig mörkblå bord över smalbenen.

Årets landslagströja säljs i både dam-, herr- och juniorstorlekar och finns tillgänglig från och med idag 29 augusti. Den nya landslagströjan finns till försäljning på adidas.se, adidas Concept Store Hötorget, Stadium, Intersport, Unisport, och Officiella Supportershopen hos SvFF.

Missa inte heller vår giveaway där du kan vinna tröjan! Delta nedan.