Lani Mo & Ricky Rich går samman på singeln ”Ryser”

Lani Mo återvänder med årets första singel som gästas av Ricky Rich.

Lani Mo har varit en utav Göteborgs hetaste rappare genom åren. Han började sin karriär vid en ung ålder. Sedan starten har han hunnit släppa flera hitlåtar och jobbat ihop med artister som Dani M, Nääk & Nimo och Sam-E. Förra året släppte han låtarna "PARA"och "Winda den slow". Därför kom det som en chock för många, när han via Instagram meddelad att han beslutat att lägger ned sin musikkarriär. Anledningen till detta var att han inte längre känner sig lycklig av att göra musik. Dessutom har rapparen varit deprimerad under en lång tid på grund utav de negativa aspekter som musikkariärren medfört. I samma meddelande förklarade han dock att han fortfarande har musik som ska släppas under 2018, ett album samt flertalet singlar.

Ocensurerad förortsskildring

Årets första låt är singeln "Ryser", vilken gästas av den unge artisten Ricky Rich som tidigare släppt monsterhiten "Habibi" samt hans senaste låt "Lego". Låten är producerad av Matte Caliste och släpps via hans label Stadsbild. Ryser är precis vad man gör när man hör låten. Inte enbart på grund av den välgenomförda produktionen, utan även på grund utav den tunga känsla av sorg som genomsyrar singeln. Lani Mo och Ricky Rich ger en ocensurerad bild av förortens negativa aspekter. Artisterna berättar om gängkriminalitet, de skjutningarna som blir allt fler och fler, samt vilken påverkan det har på ungdomar och de familjer som förlorar sina barn i gängkriminalitet. Rapparna berättar om unga som går så långt att de till och med "klipper sina egna vänner", allt för att leva livet som en gangster.

En tillhörande musikvideo släpps under dagen. Håll utkik på Dopest och följ oss på Instagram. Tills dess kan du lyssna på "Ryser" nedan!