LaStreet släpper debut-EP:n "Ratio Belli"

Innehåller fem nya spår samt tidigare släppta "Fältet", produktionen sköts av Tsino, 01an, AQ & Yei Gonzalez

Göteborgsrapparen LaStreet har gjort väsen av sig under de senaste två åren, dels för sin mörka och distinkta röst men även för utstickande mask. Han beskyddar nämligen sin identitet med en mask föreställandes en äldre människa, likt de som används för bankrånet i filmen ”The Town” med Ben Affleck.

På sin debut EP ”Ratio Belli” låter han dock musiken tala, med hjälp av en imponerande lista med producenter bestående av rutinerade spelare som Yei Gonzalez och Tsino likväl som nya talangerna 01an och AQ Beats. En standout är nästa sista låten ”Carmella” som även fått en tillhörande musikvideo, där LaStreet bland annat syns i kallare miljöer uppe bland bergen.

”Står i spegeln med en gun, bror jag hatar mina val” – LaStreet på ”Caramella”

På EP:s låtar blandar LaStreet friskt mellan svenska, arabiska och engelska. Även flowsen varierar mellan studsande och lekfulla (”Fältet”, ”Atay”) till mörka och melodiska (”Intro”, ”Carmella”). I texterna reflekterar LaStreet på ett kriminellt liv och dess baksidor. En intressant bredd för en så pass ny artist, som släppte sin första singel ”Avenyn” i början av 2021.

Kolla på videon till ”Carmella” nedan och glöm inte att lyssna in mer ny musik i DOPEST Playlist på Spotify!