LeBron James släpper Monopol-sko med Nike

Los Angeles Lakers stora stjärna släpper sin tjugoandra basketsko med Nike – se releasedatum & pris för den brädspelsinspirerade skon

39 år gammal är fortfarande Los Angeles Lakers storstjärna LeBron James bland världens allra bästa basketspelare. Likt hans karriär fortsätter även hans samarbete med Nike framåt, vilket under 2024 kommer bjuda på en tjugoandra signatursko.

Sneaker Files har fått tag på en läckt bild av Nike LeBron 22, en basketsko som kommer mot slutet av året och med en design inspirerad av Monopol. Ja, brädspelet Monopol kommer alltså vara det huvudsakliga temat på en sko för LeBron James. Anledningen till detta är oklar, men designen skymmer inte med sin design som dessutom ser ut att vara ett officiellt samarbete sett till märkningen.

Modellen har en grafik på ovandelen som är inspirerad av Monopol-pengarna med ett metalliskt silverunderlag vid mellanfoten och hälkappan. Det verkar också finnas en frikopplad yttersula som separerar hälen från framfoten, som likt grafiken på ovanskon har en blå tag där det står ”MONOPOLY”.

Enligt Sneaker Files kommer Nike LeBron 22 ”Monopoly” närmare jul 2024, till ett pris av cirka 1 926kr ($180).