• Foto: "Lee Bloccboy - 4 Grabbar" via Youtube / Skärmavbild

Lee Bloccboy är tillbaka med debutalbumet ’Produkten Av Min Ort’

Rapparen från Hagalund i Stockholm släpper sitt första långa projekt

Lee Bloccboy växte upp i Stockholmsförorten Hagalund i Solna, närmare bestämt i de blåa höghusen som i folkmun kallas för Blåkulla eller enligt Lee själv: "Blueblocc". Den unge rapparen slog igenom stort med blott sin andra singel "4 Grabbar", som med hjälp av en NBA Youngboy-inspirerad west coast produktion av Linus och ett melodiskt medryckande flow snabbt samlade på sig miljontals lyssningar. Efter detta släpptes fyra singlar till, däribland den mer avslappnade trap-poppiga "Så Tight" som likt "4 Grabbar" också fick en musikvideo.

Idag släpper han debutalbumet Produkten Av Min Ort. Detta blir hans första släpp sedan incidenten då han skadades i skottlossning. Projektet har sju låtar på sin tracklist, alla utan features och alla mellan 2-3 minuter långa, vilket tillsammans med den något ojämna mixningen kan tyda på att det mycket riktigt är ett ihopplockat projekt.

Öppningsspåret ”Härifrån” har cirkulerat i olika versioner tidigare och det är kanske albumets mest självklara hit. Med produktion av beprövade kollaboratören Linus får vi höra Lees melodispel som allra starkast, men en text som å andra sidan är rak och ofiltrerad. På ”Frågar Mig Själv” får vi istället höra en oväntad sårbarhet, som behandlar sorgen av att förlora vänner, göra sin mamma orolig och att behöva hjälp utan att våga söka den. Rader som målar upp en dyster bild av tillvaron som många vilsna ungdomar beskriver idag, inte bara rappare.

”Kan inte ha några känslor kvar
För långt innerst inne, jag mår inte bra
För långt innerst inne, jag bär bara hat
Men kompis vad vet du?”

Lyssna på "Produkten Av Min Ort" på Spotify!