Levi’s går ihop med Palestinska varumärket Adish för en kollektion

Binder samman ikoniska Levi’s®-plagg med traditionella Palestinska hantverkstekniker.

Levi's® har samarbetat med Adish, ett Palestinsktägt varumärke som sammanför samtida silhuetter med traditionella Palestinska hantverkstekniker. Det här är det första samarbetet mellan de två varumärkena och är skapad utifrån gamla lagervaror, från Levi's® Chore jackor och Original 501®, och återskapade med hjälp av palestinska Tatreez handbroderi och handvävda Bedouin-tekniker skapat av communityn bestående av kvinnliga hantverkare i ockuperade Palestina.

Varje plagg är unikt och har mönster som berättar en historia om det dagliga livet i det historiska och nutida Palestina: inhemska föremål, gårdsdjur, olivskördar, och livsevent så som giftermål och sörjande. Saker som väcker sentimentala minnen av dofter, smaker och ljud som inspirerar Adish som varumärke. Kapselkollektionen består av fyra unika, könsneutrala produkter så som:

Levi's®501® Original jeans: En begränsad upplaga av den ikoniska Levi's®501® återskapad i en ny fattning av Adish. Jeansen är smyckade med flera broderier som representerar olika geografiska områden och en speciell grön Levi's® Tab. Gjord på en bomull och hampablandning finns jeansen tillgänglig i klassisk ecru och indigo med paisley i brons som ett täckande print.

Levi's® Chore Jackets: Två varianter av den klassiska Chore jackan återskapad av Adish med hjälp av kvinnliga bedouinhantverkare från olika byar på Västbanken. Ecru-versionen speciella indigoullfickor handgjorda i speciell bedouinteknik.

För att uppnå den moderna tillämpningen av traditionella palestinska tillverkningstekniker tillämpar Levi's® by Adish främst korsstygn (också kallat bystygn) kallat Tatreez-broderi, som är en mix av traditionella tekniker inspirerade av en månghundraårig konstform som enligt tradition ärvts i generationer. Kollektionen tillverkades i samarbete med nästan 50 hantverkare från olika byar på Västbanken och ockuperade Palestina. Adish har teamat upp med Lakiya Weaving Initiative, grundat av organisationen Sidreh. Lakiya Weaving Initiative fungerar som ett medel för personlig och ekonomisk självständighet för lokala communityn genom att tillämpa deras traditionella vävkunskaper på tillverkning och försäljning av produkter.

Levi's® x Adish kollektion finns tillgänglig online på Levi.com från 4 november.