Levi's avslöjar samarbete med Golf Wang

Inspirerat av Tyler, the Creator's lekfulla sida och kärlek till baggy jeans

Den erkända jeanstillverkaren Levi’s går samman med Tyler, the Creator och GOLF WANG för att hylla den klassiska modellen 501. Kapselkollektionen innefattar ett lekfullt denim set, samt ett par mystiska jeans.

Samarbetet avslöjades idag via Levi’s Instagram. Mest utmärkande är ett färgglatt denim-set som kommer i ett prickigt polkamönster – och består av 501 ’93 jeans samt en trucker jacka. Kollektionen är inspirerad av GOLF WANG’s Fall/Winter-linje från 2016. Byxorna är baggy, eftersom det är den passform Tyler själv föredrar. Dessutom visas de i både Levi’s- samt GOLF-storlekar då IGOR-rapparen är känd för att göra sina kläder något större än vanligt.

Utöver de färgglada samarbetet med GOLF WANG, släpps även limiterade 501-jeans med en specialdesignad tag på baksidan. Endast 501 par byxor kommer finnas tillgängliga. Utav de 501, kommer enbart fem stycken ha stora ”E”-flikar, till skillnad från Levi’s klassiska små ”e”-tags. De röda jeansen med stora ”E”-tags är autentiska Levi’s Big ”E” 501-jeans från 1971. Får du tag på dessa medföljer även en guldbiljett – och du är då en av fem i världen som äger ett par. Alla jeans kommer ha tags förpackade i guldfolie vilket gör att du inte kommer veta vilket par du köper förrän du får hem byxorna. Det ger samma känsla som att hitta en guldbiljett i Kalle och Chokladfabriken …

Kapselkollektionen släpps via Levi’s hemsida den 20 maj på Levi’s 501-dag. Håll utkik på sidan för mer info kring samarbetet mellan Levi’s och GOLF WANG.