Levi's & BEAMS lanserar en fjärde kapselkollektion

Amerikansk & japansk klädkonst förenas igen i en denim-kollektion, se alla plaggen här

För fjärde gången har Levi’s, den ikoniska leverantören av tidlös amerikansk stil, och BEAMS, det älskade japanska klädföretaget och återförsäljaren, samarbetat kring en unik kapselkollektion. I fotspåren av de extra breda stilarna från deras tidigare samarbete hyllar Levi’s och BEAMS återigen Levi’s-arvet med nya djärva och vidgade plagg som härstammar från klassiska stilar och tvättar. För att skapa kollektionen Levi’s x BEAMS Super Wide V2 hämtade de inspiration från subtila, enkla och eleganta plagg från 1944.

Levi’s x BEAMS Super Wide V2-kampanjen består av 9 produkter och framkallar bilder av traditionella japanska landskap – inklusive bambuskogar och kullerstensbeläggningar – som ställs mot en studiobakgrund. Även om de två landskapen inte korsar varandra skildrar de överlappande elementen ett välbekant, men ändå främmande Japan.

Kollektionen består av en Super Wide V2 Type I Trucker-jacket, Super Wide V2 Jeans och en Graphic Tee. Super Wide V2 Type I Trucker är inspirerad av Levi’s® jeansjackan från 1944 och tillverkad i kraftig 16 oz Orange Tick selvedge-denim och har bara fyra skaft, en anpassad superbred rygglapp i läder – dubbelt så bred som den ikoniska Two-Horse Pull-patchen – och en exklusiv BEAMS-tab. Truckern har subtilt anpassade fiskbensmönster i en olivfärg och är superbred men ändå graciös i modellen.

Den limiterade kollektionen Levi’s x BEAMS Super Wide V2, som lanseras den 9:e januari 2024, kommer att kunna köpas på Levi.com, beams.co.jp, Levi’s app, utvalda Levi’s butiker och i utvalda BEAMS-butiker. En begränsad pre-sale kommer även att äga rum på BEAMS JAPAN (Shinjuku), BEAMS JAPAN Shibuya och BEAMS JAPAN Kyoto från och med den 2:e januari 2024.