Levi's presenterar lätta plagg i en ny sommarkollektion

En kollektion med såväl byxor som överdelar grundar sig i ny "Featherweight denim" – Jeansmärkets tunnaste denimtyg hittills

Sommargarderobens hörnstenar består av lättburna vardagsplagg som utan krångel kan kombineras för en avslappnad stil både i stan, på resande fot och på landet. Levi’s fortsätter att uppdatera sina ikoniska produkter med nya tyger och silhuetter, och sommarkollektionen 2024 är inget undantag.

Kollektionen introducerar bland annat en mix av bomull och linne i indigo, tunn denim, samt chambray och novelty-tyger. Den nya ”Featherweight Denim” är det tunnaste denimtygen hittills från Levi’s och perfekt för soldyrkare som inte vill släppa jeansen, med modeller som High Baggy, Ribcage Bermuda, Carpenter Shorts och även olika kjolar.

Kollektionen för kvinnor tar fasta på bohemiska 70-talslooks med detaljer som pintucks, öljetter och luftiga bomullstyger, med plagg som Cici Tank, Cici Dress och Lyka Blouse. Toppar som Joyce Resort Shirt blir sommarens mest använda med sitt lätta indigo bomullstencel, seersuckerrutor och mjuka bomullsöglor.

För män finns svala och bekväma nederdelar som 468 Loose denim short, XX Authentic Chino Short och 501 Original Short i det nya ”Featherweight Denim”. 568 Loose Straight Cargo adderar en alternativ stil till basgarderoben för byxor, tillsammans med flexibla överdelar som Sunset Camp Shirt och SS Authentic Button Down. Kollektionen erbjuder helt enkelt en avslappnad elegans, medan Red Tab Vintage Tee och Premium Slim Fit Tee kompletterar kollektionen med baserna.

Levi’s vår- och sommarkollektion 2024 finns tillgänglig nuLevi.com, i Levi’s-appen och i utvalda Levi’s-butiker världen över.