Levi's släpper kollektion med danska LEGO

Nu avslöjad releasedatumet

Nyligen avslöjade den danska leksakstillverkaren LEGO ett samarbete med svenska IKEA. Nu har de ännu en kollaboration på ingång. LEGO går nämligen samman med det amerikanska klädmärket Levi’s för en lekfull kollektion. Samarbetet beskrivs som bärbar konst som hyllar gränslös fantasi. Med den nya kollektionen bevisar de att LEGO inte endast hör till barndomen. De två ikoniska märkena skapar ett nostalgiskt samarbetet där de kombinera byggklossarna med jeans i hög kvalité.

”Det här är ett så roligt samarbete vilket hyllar självuttryck, kreativitet och nostalgi” säger Karyn Hillman, produktchef för Levi Strauss & Co.

Samarbetet mellan Levi’s och LEGO Group inkluderar bland annat LEGOs första justerbara och flexibla basplattor. De böjbara plattorna, som är tillverkade i silikon, kan sedan designas med hjälp av det nya konceptet LEGO DOTS. LEGO DOTS är mosaik-liknande byggstenar som enkelt knäpps fast på basplattan, vilken är fastsydd direkt på kollektionens plagg. X Basplattan kommer pryda en stentvättad vintage Levi’s Trucker Jacket, en Dad Crop Trucker Jacker, 501 ’93 Straight Jeans, samt flera olika huvtröjor, sweatshirts och accessoarer. De justerbara plaggen kommer med en Levi’s x LEGO Group-påse med 110 LEGO DOTS.  Utöver de justerbara kläderna syns dessutom t-shirts med lekfulla märkestryck.

”Det här partnerskapet är fyllt med så mycket passion och energi, att arbeta med ett så kreativt och ikoniskt märke som Levi’s är inspirerande, och banar väg för hur vi utvecklar upplevelsen av LEGO” säger Lena Dixen, biträdande direktröt och marknadsansvarig för LEGO Group.

Levi’s x LEGO-kollektionen släpps den 1 oktober i Levi’s butiker samt online.