Levi’s & New Balance släpper sneakers inspirerade av mountainbike

Den ikoniska silhuetten har tolkats om med en speciell look, grundad i Levi's rika denim-arv

Levi’s & New Balance slår sig samman och släpper två nya sneakers, baserade på MT580-silhuetten. I början av 1970-talet började folk att cykla på sina ”klunker” paperboy-cyklar upp och ner stigarna i Marin County, Kalifornien. Det var här mountainbike-cyklingen föddes och som en hyllning till mountainbike-kulturen och Marin County har den nya kollektionen tillverkats av tåliga Levi’s-tyger i den klassiska New Balance MT850.

MT580 lanserades ursprungligen i början av 2000-talet och den nya utgåvan ger den ikoniska silhuetten nytt liv. Den moderniserade looken med slimmad tå och lägre sula kombineras med en genomtänkt konstruktion som återskapar de ursprungliga materialen, detaljerna och särdragen.

För att fira 150-årsjubileet av Levi’s 501- jeansen, den ursprungliga modellen som alla jeans härstammar från, är varje sko dessutom tillverkad med Levi’s signatur Shrink-To-FitTM-denim. Samarbetet har inspirerats av den traditionella estetiken och stilen hos cyklar från denna era och erbjuds i två olika färgvarianter: En gråblå version med överdelen i nubuck och fadead Levi’s®-denim på tåpartiet och sidorna. Plus en beige-svart version där överdelen är i mocka och med tvättat, svart Levi’s®-denim på tåpartiet och sidorna.

Varje sko levereras i en specialförpackning som ska berätta historien om mountainbikens födelse, samt med en klassisk Levi’s Red Tab och tre uppsättningar skosnören. Samarbetet mellan Levi’s och New Balance lanseras senare idag den 6:e december 2023 och finns tillgänglig över hela världen på Levi’s hemsida, i Levi’s-appen, i utvalda Levi’s-butiker och på New Balance hemsida. Priset är inte bekräftat ännu.