• Foto: Pressbild / Kenneth Capello
  • Foto: Dopest.se by Julia Sixtensson

Flera Lil Baby-konserter inställda utan förklaring

Även öppnaren The Kid LAROI har dragit sig ur

Lil Baby har länge varit en av USA och världens största rappare, med flera utsålda spelningar och streams i hundratals miljoner bland sina karriär-wins. Albumet It's Only Me släpptes i höstas men mottogs mer ljummet än tidigare projekt av båda fans och kritiker, något som nu kanske har spillt över i hans turnéliv.

"It's Only Us"-turnén är planerad att börja nästa vecka i Houston, Texas och har under en lång marknadsföringsperiod utlovat ett stort antal öppningstakter inklusive GloRilla, Rylo Rodriguez, Gloss Up, Hunxho och The Kid LAROI. Den sistnämnda var tilltänkt att följa med på flera av de 26 inbokade spelningarna, men väljer nu att helt ställa in sin medverkan. Detta kommer utan någon större förklaring genom varken sociala medier eller pressmeddelanden, vilket följer att Lil Baby själv ställt in sju av spelningarna utan att ens meddela sin fans.

Förvirring råder just nu i USA bland fans som köpt biljetter (som för övrigt kostade över 1 000kr som minimum) till spelningarna i Phoenix, Sacramento, Salt Lake City, Denver, Indianapolis, Louisville, och Pittsburgh, då varken bokningsbolaget eller artistens team har hört av sig. Det har spekulerats att Lil Babys val att turnera arenor var ett misstag, och att fansen som är villiga att betala helt enkelt inte är tillräckligt många.

I skrivande stund (torsdag 20/7) återstår 19 av de 26 spelningarna. Om fler kommer att ställas och om Lil Baby kommer att kommentera situationen återstår att se, så håll utkik på dopest.se för senaste nytt!