Lil Nas X: "Jag ska exposea era favoritartister"

Efter en lång paus från studion återvänder världsstjärnan på fredag – har hotat den "satanistiska musikindustrin" på TikTok

Kontroversmästaren Lil Nas X är igång igen efter ett någorlunda lugnt 2023. Albumet Montero släpptes 2021 och titelspåret ”Montero (Call Me by Your Name)” tog täten med sin musikvideo där artisten bland annat ger djävulen en lapdance, en scen som orsakade moralpanik i USA och över hela internet.

Det senaste året har han mest spenderat på turné (bland annat på Lollapalooza Stockholm) samt som det nya ansiktet utåt för Crocs, men nu ser det ut som att han planerar en ordentlig comeback.

@lilnasx♬ Swimming – Flawed Mangoes

Under de senaste veckorna har nämligen en rad videos dykt upp på Nas TikTok där han hävdar att han ska ”expose the music industry” för vad de gjort mot honom. Han nämner bland annat att han blivit stoppad från att göra gospel och släppa musik i allmänhet, samt att han numera är en självständig artist och att han ”återvänder till gud efter att industrin ville göra honom till satanist”.

@lilnasx♬ original sound – mememosa

På sin Instagram har han följt upp detta med ett inlägg tillsammans med Kesha, som (ironiskt nog) kanske är mest känd för sin hit ”Tik Tok”. De meddelar att ny musik är på väg, vilket Nas även speglat på sitt TikTok-konto. Enligt fan-konton på X heter låter ”J Christ” och släpps nu på fredag den 12:e januari. Låten har även hörts i bakgrunden på några av Nas TikToks.

Håll utkik på dopest.se på fredag för mer info om den nya singeln!