Foto: Sony Music Entertainment

Lil Peeps sista album släpps på fredag

’DIAMONDS’ har skapats med nära vännen ILoveMakonnen, Peeps mamma berättar att det blir det sista vi hör från artisten

I ett uttalande till Rolling Stone har Gustav Lil Peep Åhrs mamma Liza Womack avslöjat att den bortgångne artistens sista projekt någonsin släpps på fredag. Det kommer att heta DIAMONDS och är skapat i samarbete med ILoveMakonnen, som var nära vän och kollaboratör i slutet av Peeps karriär.

"Jag är mycket tacksam mot Makonnen, inte bara för hans tålamod, elegans och styrka, utan också för den ömhet med vilken han återsamlade det ursprungliga "Diamonds Teamet" för att försiktigt förbereda albumet för dess release. Gus skulle ha varit så stolt över att veta att det här albumet hade kommit ut. Han skulle vara tacksam mot sina vänner för att de tog sig tid och omsorg att göra det helt rätt", säger Liza.

De båda har samarbetat förut på originalet till "Falling Down", vars version med XXXTentacion släpptes först trots kontroverser kring det faktum att artisterna inte kände varandra när de båda var i livet. Det här blir dock det första och enda projektet från Makonnen och Peep, då det som sagt blir det sista postuma släppet från honom.

Albumets första singel "November" är ute nu, lyssna på den på Spotify!