Marc Jacobs kollektion "Heaven" har sedan starten 2020 snabbt blivit märkets största succé på åratal. Med kampanjer vilka tidigare frontats av Hyper-Pop artister som Bladee och modeller som Kate Moss har de kombinerat världar som på ett eller annat sätt kan kopplas till Y2K-estetiken. Nu tar de in superstjärnorna Lil Uzi Vert och Ice Spice för Heaven SS23, i en kampanj som även innehåller artisten Yves Tumor & designern Michéle Lamy.

De fyra modellerna syns i färgstarkt abstrakta scener med en konstnärlig touch, som även blandas med teman som går tillbaka i tiden till amerikansk western och Americana.

  • Foto: Marc Jacobs
  • Foto: Marc Jacobs
  • Foto: Marc Jacobs
  • Foto: Marc Jacobs

Kollektionen består till stor del av klassiska Marc Jacobs designs. Hoodies med flerfärgat broderi, t-shirts med spraymålade bilder och distressed jeans blandas i gamla och nya influencer. Y2K lyser såklart igenom och det visar sig som mest i starka tryck, utsvängda såväl som croppade passformer och artificiella färgskalor, något som bland andra svenska Eyty's har experimenterat med förut. Dessutom ingår en del intressanta tillbehör i kollektionen (som tyvärr alla sålde slut direkt). Bland annat Eternal Sunshine Of The Spotless Mind på japansk DVD och hela soundtracket på CD (?).

Alla plagg är tillgängliga redan idag på Marc Jacobs hemsida såväl som hos utvalda återförsäljare. Du kan kika in några bilder från kampanjen i galleriet ovan!