Lil Wayne släpper sitt trettonde album 'Funeral'

Hyllar Kobe Bryant

Lil Wayne har släppt sitt trettonde album Funeral. Albumet som består av totalt 24 låtar gästas av artister som Lil Baby, 2 Chainz, Big Sean, Takeoff, XXXTentacion, Jay Rock och fler.

I albumet tar Lil Wayne upp teman som döden och hans plats inom industrin och hiphop. Albumet är det första vi hör sedan han släppte det hyllade Tha Carter V 2018, ett album som toppade Billboard listan. Med det senaste albumet jagar han sin femte raka förstaplats då hans tidigare fyra album toppat listorna.

Många är även förvånade att albumet består av 24 spår, i en tid då fler och fler bantar ner antalet låtar i sina projekt. Men fans är övertygade om att det är en hyllning till Kobe Bryant dock menar Lil Wayne att det var ett sammanträffande.

Lil Wayne har genom åren hyllat Kobe Bryant flertalet gånger i sina låtar. 2009 släppte Lil Wayne låten ”Kobe Bryant” från hans mixtape Tear Drop Tune 2. Vid en tidpunkt har Lil Wayne även sagt att Kobe var bättre än Michael Jordan.

I låten ”Bing James” som är det 8:e spåret på albumet (en hyllning till Kobe med hans gamla tröjnummer), slutar låten 2:59 med totalt 24 sekunder tystnad i slutet. I en intervju med Skip Bayless bekräftade han att den 24-sekunders tystnaden i ”Bing James” var en hyllning till Kobe Bryant.

Lyssna på Lil Waynes album Funeral nedan!