Lil Yachty & James Blake slår sig samman på 'Bad Cameo'

Den omaka duon av elektronisk musiker & rappare teasade projektet tidigare under året – nu har vi deras första collab-album

När Atlantas eksentriske rapstjärna Lil Yachty avslöjade att han hade ett projekt på gång med den lågmälda UK-rotade producenten James Blake var det många som ryckte på ögonbrynen. Blake har visserligen samarbetat med rappare som Travis Scott och Kendrick Lamar tidigare, men Yachtys färgstarka sound kändes långt ifrån Blakes sorgsna och psykadeliska produktioner.

Kanske har Yachtys senaste projekt Let’s Start Here fört deras världar något närmare varandra, då hans autotune-drypta flows började vevas in i rock, pop, indie och allt däremellan. Albumet Bad Cameo är nämligen en oväntat synkad upplevelse, med stor kemi mellan Yachtys ekande stämmor ovanpå Blakes svepande ljudlandskap och egna stämma.

”Yachty sa: ’James, du har tjänat tillräckligt. Du har jobbat med tillräckligt många rapskivor. Låt oss göra nåt helt annat.’ Och jag sa: ’Absolut, vad vill du jobba med?’ Och jag började bara spela med honom…. det är inte så att jag antog att vi skulle göra en rapvokal collab-skiva, jag visste bara inte vad han ville göra”, sa Jame Blake i en intervju med Zane Lowe på Apple Music 1.

Introt ”Save The Savior” är mäktigt, nästan teatraliskt, som introduktionen till en helt ny värld. Resten av albumets 10 spår stannar i deras egna universum och besöker olika tempon och stilar, alltid med samma fräscha tolkning av bitar från deras respektive elektroniska atmosfärer. Missa inte detta projekt om du är sugen på något som sticker ut från mängden.