'Bad Cameo': Allt vi vet om Lil Yachty & James Blakes collab-album

Den oväntade duon avslöjade projektet genom ett klipp från Yachtys podcast – "Det här projektet är så annorlunda för oss båda"

Efter att den Atlantabaserade artisten Lil Yachty släppte det experimentella albumet Let’s Start Here under början av 2023 har hans karriär tagit en helt ny riktning. Efter att ha brutit sig in i branschen med en eklektisk blandning av trap och pop i mitten av 10-talet har hans karriär producerat flera hits inom olika sub-genrer av hiphop som ”Detroit Rap” (Tee Grizzley, Rio Da Yung OG) & ”Rage Music” (Yeat, Playboi Carti).

Hans senaste album rörde sig dock mer inom rock, med psykadeliska influenser som påminner om allt från Pink Floyd till Tame Impala. Nu ser det ut som att han fortsätter på den inslagna vägen genom ett kommande projekt med den elektroniska producenten & sångaren James Blake, som tidigare jobbat med rappare som Kendrick Lamar & Travis Scott.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av CONCRETE BOY BOAT^ (@lilyachty)

Via ett klipp från Yachtys podcast ”A Safe Place” som han själv publicerade på Instagram förklarade han ett album kallat Bad Cameo är på gång från de två artisterna.

”Jag vet att James har arbetat med en ganska stor mängd hiphop-artister, men det här projektet är så annorlunda för oss båda. Bortsett från den där bilden som James la upp, på ett konto han inte ens har så många följare på, tror jag inte att folk vet att vi ens vet ens om att varandra existerar”, säger Yachty.

Blake själv har tidigare pratat om relationen med Yachty i en intervju med DIY Magazine, där han berättade att bilden från studion som gick viral i mars 2023 var en del av en sejour i London där de även bondade över en klubbkväll.

”Jag frågade honom om han hade lust att gå ut på en klubb. Jag tror inte att han visste vad han skulle förvänta sig. Han råkade dyka upp exakt i samma ögonblick som Ragga Twins kom in på scenen. Plötsligt stod han bara där tänkte nog: ’Jävlar, det här är något annorlunda'”, berättar Blake.

Om den ikoniska UK-duon Ragga Twins Jungle-baserade dansmusik kommer att inspirera albumet återstår att se, men enligt Yachty själv kommer vi få ta del av resultatet snart.