När Lil Yachty blev SoundCloud-rappens första stora superstjärna 2016 var det med en stil han själv valde att kalla för ”bubblegum trap”. Psykedelisk drogestetik, feel good-positivitet och en typ av coolhet vi bara hittar hos rappare från Atlanta blandades samman och resulterade i låtar som "One Night" från hans debutmixtape "Lil Boat". Samplingar från Mario Bros blandades med ljudklipp från Pixarfilmer och gästverser av Quavo från Migos. Det var högt och lågt, humor och allvar, slappt och fokuserat.

Nu står vi i 2023 och både branschen och Yachty har gått igenom sju svåra år. Soundcloud-vågen är förbi sedan länge och den svepte med sig många av de namn den en gång lyfte upp, rakt tillbaka ner till irrelevans igen. Lil Yachty har däremot bestått och trots många år som utforskade i trap-djungeln gjorde han nyligen en tvärvändning med albumet "Let's Start Here".

Skivan, som har beskrivit som ett av streaminggenerationens första stora konceptalbum, är fullmatad med experimentell, psykedelisk rock blandat med frijazz och givetvis rap. Albumet har hyllats unisont av kritiker och Lil Yachty finner sig återigen på den absoluta frontlinjen av modern musik, något vi i Sverige nu får chansen att uppleva i höst när han kommer till Fryshuset i Stockholm.

Spelningen går av stapeln den 24:e november, men biljetterna släpps redan nu på fredag den 12:e maj klockan 12.00 via arrangören Luger och Ticketmasters hemsida. Så länge kan du ladda upp genom att lyssna in "Let's Start Here" på Spotify nedan!