Foto: Franck Fife/ AFP

Lionel Messi & Alexia Putellas vann Ballon d’Or’

Lionel Messi blev den äldste genom tiderna att vinna priset

Under gårdagen så hölls den årliga Ballon d'Or-galan i Paris, priset som går till världens bästa fotbollsspelare. Lionel Messi (PSG) och Alexia Putellas (Barcelona) blev de stora vinnarna. Simon Kjaer fick även stora hyllningar under kvällen dels för sin 18:e plats på galen men främst för sin hjälteinsats när han räddade sin lagkamrat Christian Eriksens liv under EM i somras.

Lionel Messi som tog sitt Argentina till en Copa America-seger i somras och vann skytteligan i La Liga med sin dåvarande klubb FC Barcelona vann i år sin sjunde Ballon d'Or - och blev även den äldste att vinna priset. Alexia Putellas FC Barcelona vann spanska ligan, spanska cupen och Champions League och spanjorskan var en centralfigur i laget. Båda svenskorna Stina Blackstenius (BK Häcken) och Magdalena Eriksson (Chelsea) som var nominerade slutade utanför topp tio-listan. Eriksson slutade elva och och Blackstenius hamnade på 13:e plats.

Många tippade på förhand att Bayern Munchens Robert Lewandowski skulle vinna men polacken fick nöja sig med att vinna priset för världens bästa anfallare. Även Messi hyllade anfallaren:

"Du förtjänar din Ballon d’Or. Förra året var alla överens om att du var den stora vinnaren. Jag vet inte hur många år jag har kvar, men jag hoppas att det kommer bli många till för jag har enormt roligt."

Se alla vinnare från gårdagen nedan.

Ballon d'or-vinnare (herrar): Lionel Messi, Paris Saint-Germain.
Ballon d'or-vinnare (damer): Alexia Putellas, Barcelona.
Årets unga spelare: Pedri, Barcelona.
Årets anfallare: Robert Lewandowski, Bayern München.
Årets målvakt: Gianluigi Donnarumma, Paris Saint-Germain.
Årets klubb: Chelsea.