Foto: FC Barcelona

Ryktet: Messi kan återvända till Barcelona

Tror ni legendaren kommer hem?

I helgen stod det klart att Inter Miami missar MLS-slutspelet, vilket praktiskt taget innebär att deras säsong är över. Genast började rykten om att deras storstjärna Lionel Messi skulle kunna göra en comeback i sin gamla klubb FC Barcelona, då den amerikanska säsongen nu är på paus fram tills februari.

Ryktet tog fart då det inte är ovanligt att storstjärnor som flyttar till USA mitt under deras säsong på sommaren gör korta återkomster i Europa via låneavtal. Vi har bland annat sett Thierry Henry återvända till sitt Arsenal från New York Red Bulls under ett par månader 2012 och David Beckham göra två perioder i AC Milan på lån från Los Angeles Galaxy under 2009 & 2010.

Enligt källor till SPORT är det dock ytterst liten chans att Messi kommer tillbaka till Barca, åtminstone denna gång. Klubben ska enligt uppgifterna inte kunna registrera Messi för den pågående tävlingssäsongen, då de redan har för många spelarlöner registrerade för att kunna ta in en till under tävlingslagarna i "Financial Fair Play". Dessutom ska Messis team inte ha några planer på att genomföra flytten, av ospecifierade anledningar.

Å andra sidan har Inter Miamis president Jorge Mas gett klartecken för Messi att gå på lån om han vill, enligt den spanska tidningen MARCA. Han ska ha sagt att klubben inte kommer stå ivägen för eventuella förfrågningar, men det finns ingen bekräftad källa på det uttalandet. Däremot har han vid ett tidigare tillfälle pratat om att ge Messi alla möjligheter till att "ta farväl av fansen i Barca", vad nu det kan betyda.

"Jag gav honom mitt löfte att jag kommer att göra allt jag kan under de kommande åren för att ge honom möjligheten att ta farväl av sina fans i Barcelona", sa Mas i en intervju med El Club del Deportista, rapporterad av MARCA.

Tror ni Messi kommer tillbaka till Spanien? Håll utkik på dopest.se framöver för fler uppdateringar kring situationen.