Lionel Messi ber om ursäkt till Hongkong-fans efter skadefiasko

Supportrar krävde pengarna tillbaka efter Inter Miamis stora stjärna missat match – ”Det var bara otur”

Amerikanska storlaget Inter Miami är för närvarande på försäsongsturné, men det har gått långt ifrån förväntat. Matcher i El Salvador, Dallas, Saudiarabien och Hongkong har bara resulterat i en enda vinst och de har dessutom gått back med 7-12 i målskillnad.

Det sistnämnda stoppet i Hongkong blev på många sätt värst av alla, då fixstjärnan Lionel Messi missade matchen med en skada. Hans lag mötte ett ”All-Star Team” från den lokala ligan, men Argentinaren och hans nya lagkamrat Luis Suarez satt båda på bänken under hela matchen.

Under en presskonferens i Hongkong efter matchen bad Messi personligen om ursäkt till supportrarna och förtydligade att skadan gjorde det omöjligt för honom att spela på det sättet han velat. Detta efter att stort missnöjde utbrutit efter matchen och hundratals supportrar krävde pengarna tillbaka.

”Sanningen är att det bara var otur att jag inte kunde spela på dagen för Hong Kong-matchen. Obehaget fortsatte och det var mycket svårt för mig att spela”, sa Messi.

Under samma presskonferens meddelade Leo dessutom att han eventuellt kommer att spela lagets sista försäsongsmatch mot japanska Vissel Kobe imorgon onsdag. Något som inte hjälpte med att dämpa besvikelsen i Hongkong, trots att han försökte utlova en återkomst.

”Jag hoppas att vi kan återvända och spela en annan match och att jag då kan vara närvarande”, avslutade Messi.