Lionel Messi: "Det blir min sista klubb"

Argentinska stjärnan berättar hur VM-vinsten 2022 ändrade hans perspektiv på karriären – bestämt vart han ska gå i pension

I sommar är det dags för Copa America 2024, landslagsturneringen inom Sydamerika som löper parallellt med EM i Tyskland. En av de favorittippade lagen är Argentina med Lionel Messi i spetsen, som senast VM i Qatar 2022.

I en intervju med ESPN inför turneringen har nu Messi avslöjat att Inter Miami, hans nuvarande klubb i amerikanska MLS, även kommer att bli hans sista. Hans beslut att flytta från Europa där han spenderat hela sin karriär var tufft men han berättar att VM-vinsten ändrade perspektivet på karriären.

”Det faktum att vi vann VM hjälpte, det hjälpte mycket. Att se saker på ett annat sätt. Men jag försöker att inte tänka på det. Jag försöker njuta av det, det gör jag mer nu eftersom jag är medveten om att det inte är så lång tid kvar. Så jag har det bra med klubben och är lyckligt lottad som har bra lagkamrater och vänner vid min sida”, säger Messi.

Han säger att han med största sannolikhet kommer att gå i pension från fotbollskarriären i Miami. Han nämner dock inga datum och utesluter inte heller att han kommer spela i VM 2026, vilket skulle innebära ett rekord för en spelare då det blir hans sjätte.

”Jag är inte där för att sätta något rekord eller för att säga att jag har spelat i fem eller sex VM, nej. Jag har aldrig tänkt så mycket på rekord. Det är fantastiskt att hålla rekord och fortsätta att söka prestationer, men jag skulle inte vara med i ett VM bara för att säga att jag har varit med i sex av dem. Om det händer, om det går bra för mig och allt går som det ska, då är det perfekt. Men att vara där bara för att? Nej”, säger Messi.

Copa America 2024 börjar den 21:e juni, då Argentina möter Colombia i öppningsmatchen.