• Foto: Logitech
 • Foto: Logitech
 • Foto: Logitech

Logitech G lanserar handhållna konsolen G CLOUD

Första spelkonsolen från tillverkaren är en handhållen streaming-station, fjärrspela från konsol eller PC i full HD

Efter en lyckad start i USA lanserar nu Logitech G den handhållna spelkonsolen G CLOUD Gaming Handheld i Sverige och Europa. En bärbar spelupplevelse som med hjälp utav olika former av streaming och nedladdning gör det möjligt att spela spel från alla möjliga håll medans du är on-the-go.

"Vi är glada över att äntligen få lansera G Cloud till den europeiska marknaden och att få samarbeta med ledande återförsäljare och partners i regionen. G Cloud erbjuder ett nytt sätt att få tillgång till och spela hundratals spel, och vi ser fram emot att fler spelare ska få ta del av det", säger Ujesh Desai, vice vd och general manager på Logitech G.

G Cloud har utvecklats i samarbete med kinesiska Tencent Games och gör det möjligt för spelare att spela var som helst med Wi-Fi. Nyckelfunktioner inkluderar även:

  • Fjärrspela var som helst, när som helst – Streama spel från konsol eller dator med Xbox-appen, Steam Link och andra lokala streamingappar från Google Play butiken.
  • Spela i full HD då 7-tums pekskärmen i 1080p HD ger en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och en fullskärmsspelupplevelse i 16:9.
  • Prestandan och Feedbacken för kontrollerna kan tävla med de bästa kontrollerna gällande haptik, gyroskop och ommappning av knappar.
  • Med en batteritid på över 12 timmar och en vikt på endast 463 gram kan spelare ta del av långa spelsessioner. Dessutom är alla Logitech G-produkter certifierade koldioxidneutrala, vilket innebär att produktens koldioxidpåverkan har reducerats till noll med hjälp av investeringar i projekt för klimatkompensation.
  • Utbudet är brett. Spela hundratals Android-spel och få tillgång till appar genom Google Play. Via NVIDIA GeForce NOW* kan spelare få tillgång till några av världens populäraste spel, såsom Fortnite, League of Legends, Genshin Impact och mer. Spelare kan även ta del av Minecraft Legends, Forza Horizon 5, Halo Infinite och andra spel via Xbox Cloud Gaming (dock för nuvarande i Beta) och Shadow Cloud Computing-teknik.

G CLOUD släpps på Logitechs hemsida och hos utvalda återförsäljare den 22:e maj 2023 med ett rekommenderat försäljningspris på 3 999kr.

För att fira den europeiska lanseringen kommer Logitech G och deras samarbetspartners dessutom att erbjuda ett specialpaket på upp till 6 månaders Xbox Game Pass, vilket inkluderar Xbox Cloud Gaming, en månad NVIDIA GeForce NOW Priority och en månad Shadow PC, för att ge nya spelare en bra känsla för utbudet. Erbjudandet gäller så länge lagret räcker och kommer finnas tillgängligt vid release.