• Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G
  • Foto: Logitech G

Logitech G lanserar ultimat utrustning för e-sport

Inför hösten kommer nu tangentbord & mus optimerade för e-sport, framtagna tillsammans med några av världens främsta

Idag avslöjade Logitech G årets stora nyheter inom deras mus- och tangenbordsegmentet för e-sport och gaming:  PRO X SUPERLIGHT 2 Gaming mus & PRO X TKL LIGHTSPEED Gaming TangentbordProdukterna är designade med och för världens bästa e-sportspelare, bland annat en av världens främsta CS:GO-utövare s1mple.

"Musen och tangentbordet är de viktigaste komponenterna i PC Gaming. Om min mus inte känns som en förlängning av min arm kommer jag inte kunna spela bra. Pro X TKL har å sin sida en kompakt design med en pålitlig trådlös Lightspeed-teknik. De är båda måsten för att vinna", säger Oleksandr "s1mple" Kostyliev, till vardags i Natus Vincere.

Som s1mple nämner är musens känsla bland det viktigaste för att prestationen ska kunna maximeras. Baserat på feedback från s1mple och andra proffsspelare behåller därför nya PRO X Superlight 2 sin form och geometri som den ursprungliga PRO Superlight. Men den väger endast 60 gram.

Musen är dessutom utrustad med 95 timmars batteritid, 2K polling, USB-C, POWERPLAY-kompatibilitet, en större arraystorlek och klassens bästa bildhastighet på 25 kilohertz och PTFE tassar utan tillsatser för att ge ett smidigt glid för alla spel.

För den som föredrar trådlöshet går det även att ansluta via Bluetooth, vilket även gäller för tangentbordet PRO X TKL. Dess tenkeyless formfaktor har programmerbara tangenter, RGB-belysning med LIGHTSYNC, dedikerade mediakontroller och volymreglage samt LIGHTSPEED-teknik. PRO X TKL har även dubbla PBT-knappsatser som låter LIGHTSYNC RGB lysa igenom. Standardlayouten tillåter tredjeparts keycap-kompatibilitet och ytterligare mediaknappar ger snabb åtkomst under långa spelsessioner, en detalj som många proffsspelare efterfrågat.

Tangentbordet, musen samt PRO X 2 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset, lanseras i de tre färgerna rosa, svart och vitt. Spelare kommer även enkelt kunna ta med sig sitt tangentbord med en medföljande väska.

Rekommenderat försäljningspris för The PRO X TKL gaming keyboard är 2 699 SEK, för PRO X SUPERLIGHT 2 gaming mouse 1 999 SEK och för PRO X 2 gaming headset 2 999 SEK. Samtliga produkter finns tillgängliga nu hos utvalda återförsäljare och på logitechg.com.