• Foto: Logitech G / Pressbild
  • Foto: Logitech G / Pressbild
  • Foto: Logitech G / Pressbild

Logitech G släpper serietidning där teknik blir superhjältar

”The Chronicles of Aeonia” följer märkets G 502 X förkroppsligad som en superhjälte, skapas av legendariske Peter Bergting

Logitech G har i samarbete med den världsberömde svenska serieskaparen och illustratören Peter Bergting släppt en serietidning (!) i begränsad upplaga: "The Chronicles of Aeonia". Utgåvan består av endast 700 exemplar och handlar om ”Legenden om G502 X, en liten bit teknik som många förlitar sig på varje dag", med andra ord en slags origin-story där tekniken bakom gamingen får rollen av en superhjälte.

Peter Bergting är en legendar inom serietidningsvärlden och han är mannen bakom det unika samarbetet. Han inledde sin karriär i slutet av 80-talet då han skapade konst till klassiska spel som Mutant Chronicles, Dungeons & Dragons och Vampire och Shadowrun innan han 2006 släppte sin första serietidning. Idag arbetar han på Dark Horse Comics med att skapa Frankenstein – New World, en ny serie i  Hellboy universumet.

“Det som intresserade mig mest med det här projektet var att skapa en berättelse om ett föremål som människor vanligtvis inte kan relatera till. Därför valde jag att förmänskliga G502 X i form av en superhjälte och på så sätt ge publiken en ny relation till ett föremål som de använder i sin vardag”, säger Peter Bergting själv om projektet.

The Chronicles of Aeonia går att få tag på redan idag i samband med att man köper Logitech G502 X Plus hos antingen Webhallen.se eller Komplett.no. Men mer information om framtida eventuella släpp kan komma att dyka upp under våren.